100. yıl anısına “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı”

100. yıl anısına “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı”

Büyükçekmece Belediyesi Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” oluşturdu.

 

19 Mayıs Mahallesi’nde 25 bin metrekarelik alana kurulan “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” na yüzlerce ağaç düzenlenen törenle dikildi.

 

100’üncü yıl anısına herkesin bir ağacı oldu

 

Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı kapsamında birbirinden anlamlı ve renkli etkinliklere imza atılan Büyükçekmece’de “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” kuruldu. Büyükçekmece halkının yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği ağaç dikim töreninde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygı, minnet ve özlemle anıldı. Ağaç dikim törenine katılan vatandaşların kendi elleriyle diktikleri ağaçlara Türk bayrakları ve isimlerinin yer aldığı plakalar asıldı.

 

Cumhuriyetimizin 100. şan ve şeref yılı kutlu olsun

 

Vatandaşlar ile birlikte ağaç diken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılacağını belirterek şöyle konuştu: “Bugün Büyükçekmece ailemiz ile birlikte, Büyükçekmece STK’ları ile, Büyükçekmece belediye meclis üyeleri ile, muhtarlarımız ve personelimiz ile birlikte 25 bin metrekarelik bir alanda 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’nı oluşturmamızın mutluluğu içerisindeyiz. Cumhuriyetimiz ile birlikte bu çınar ağaçları büyüyecek bir bakıma burada Cumhuriyetimizi temsil edecekler. Çınar ağacı, zeytin ağacı, meşe ağacı onların ömrü çok uzundur. Ama bizim cumhuriyetimiz ebediyen yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin 100. şan ve şeref yılı kutlu olsun.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.