ATAŞEHİR’DE KARLA MÜCADELE EKİPLERİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

ATAŞEHİR’DE KARLA MÜCADELE EKİPLERİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı dolayısıyla teyakkuza geçen Ataşehir Belediyesi, İBB ekipleriyle koordineli olarak olumsuz hava koşullarının etkilerini azaltmak için 24 saat boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı dolayısıyla teyakkuza geçen Ataşehir Belediyesi, İBB ekipleriyle koordineli olarak olumsuz hava koşullarının etkilerini azaltmak için 24 saat boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Karla mücadele ekipleri, 24 Ocak Pazartesi’den itibaren İstanbul genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası ilçedeki mesailerini artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarını dikkate alan ve 24 saat nöbetçi ekipleri hazır tutan Ataşehir Belediyesi, yoğun kar yağışının başlamasının hemen ardından vatandaşların sıkıntı yaşamaması için karla mücadele çalışmalarını başlattı.

24 saat boyunca aralıksız süren kar küreme ve yol açma çalışmalarında 2.750 ton tuz, 1.250 ton buzlanmayı önleyici solüsyon kullanan Ataşehir Belediyesi ekipleri, ilk olarak anayollarda daha sonrada ara sokaklarda kar küreme ve buzlanmayı önleyici çalışmalar yaptı. 5000 adet çuvallı tuz talep eden kamu kurum kuruluşlarına ve vatandaşlara dağıtıldı.

Karla mücadele çalışmalarında toplamda; 809 personel, 8 kar küreme aracı, 3 solüsyon tankeri, 8 kamyon, 22 kamyonet, 4 lastikli kazıcı yükleyici, 1 sepetli araç görev aldı. Kamu kurumları, cami ve hastanelerin giriş çıkışlarının da sürekli açık tutulduğu çalışmalarda, kar yağışı devam ettiği sürece Ataşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İBB ekipleriyle koordineli olarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Tüm İstanbul’da olduğu gibi ilçemizde de özveriyle çalışan, halkımıza kesintisiz hizmet sunan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İBB ekiplerine ve sahada özveriyle emek veren tüm mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Devrilen Ağaçlara Müdahale Edildi

Soğuk hava ve kar yağışının etkisiyle devrilen ve çevre güvenliği için risk oluşturan 70 ağaca, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de buzlanmaya karşı özellikle; sağlık kuruluşları, camiler, kamu kurumlarının etrafındaki kaldırım ve yolları, yaya üst geçitlerini ve yürüyüş yollarını temizleyerek, tuzlama çalışması yaptı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ise sokak hayvanlarının yoğun kış şartlarından etkilenmemesi için mama dağıtımı yapıldı.

Hastalar Hastanelere Götürüldü

Belediye’nin sağlık ekipleri de, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle evlerinden sağlık merkezlerine gidemeyen hasta vatandaşların nakil işlemlerini gerçekleştirirken yolda kalan araçlara da müdahale ederek yol yardımı desteği sağladı.

dzh7ycswuhyi5v3qgneqo6nz.jpg

vqf6tgelegbrqwi2ofr9kduh.jpg

qdlIz64eemgqubwnsh7gv3as.jpg

frukdbcl89neyjmzfxg3as0k.jpg

nmjhkmpnvib4bkssxyxqulop.jpg

zyeolmpgdcheqrwalj06ywk8.jpg

tkduvxdyaw13ozuwjIx5ss7b.jpg

lwtec4hb1zq87o5fInj2ssap.jpg

w0oa1gciytv2hxjw9ytgjdez.jpg

gj8xszue2hkdf371torka5vl.jpg

icdctIzpwkyualwnf4ovbgxn.jpg

atbdx7gmoxlpa59I4jui0fel.jpg

7musrcynhxda5w9mdux1lrgc.jpg

d9r2weplvspfob8zsl1t5n06.jpg

fwbuttc9vsxldmyrcg1wmr7d.jpg

ftqvf7lguns0wrd8ichq1smv.jpg

bdgh8ffqduvw5xlbamvsue3o.jpg

9mrvInxzugnsymbqf3xktcdi.jpg

wbnlrfyIt271vi8vr6gjxozq.jpg

rwnuvx1h7289odomIyl3gyss.jpg

gbrzInfigj5cdouvtlszda2p.jpg

w0pq9bnysxmfdxeu3ebhqslz.jpg

uzxafnjwraw08lejeiobghzv.jpg

lponmoprcktz9v6dgq2cifxw.jpg

tko8xmvrdf69s3qjligwekua.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.