Atatürk’ün anılarında yer alan Çakmaklı da Atatürk Anıtı açıldı

Atatürk’ün anılarında yer alan Çakmaklı da Atatürk Anıtı açıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk, ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümünde Büyükçekmece’de birbirinden anlamlı etkinlik ile anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında bir dizi etkinlikle anılıyor.

İlker Başbuğ Atatürk’ü anlattı

 

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan’ın konuşmacı olduğu bir söyleşi gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “100. Yılda Atatürk’ün İdeal Türkiye’si” konulu söyleşiye ilgi yoğun. Etkinlik çerçevesinde ilk olarak Atatürk’ün anılarında da özel bir yeri olan Büyükçekmece’nin Çakmaklı Mahallesi’nde yaptırılan Atatürk Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi. Anıtın açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çakmaklı Mahallesi sakinleri birlikte gerçekleştirdi.

“Atatürk’ün anıları, hatıraları burada çoktur”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Türk milleti olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünü anıyoruz. Beni çok ilgilendiren tarafı şudur; fikirlerinin hiçbir zaman için ufak bir eskimeye yüz tutmadan dimdik ayakta olması, fikirlerinin ebedi olarak yaşayacak olması bir Cumhuriyet çocuğu, Atatürk çocuğu olarak yakından ilgilendiriyor. Bugün dördüncü Atatürk Anıtı’nı açtık. İğneada ve Kırklareli’nde Osmancık ile İslambeyli köyünde çok istemişti vatandaşlar. Üç aynı anıtı, dördüncü anıt da Büyükçekmece’nin Çakmaklı köyünde, burada açıldı. Çakmaklı köyü Atatürk’ün hatıraları arasında vardır. Hani bir vatandaş çift sürerken görüyor. Önde öküzün bir tarafında vatandaşın boyundurukta olduğunu arkasında hanımın tarlayı sürdüğünü ve daha sonra o kişiyi çağırarak neden bunun böyle olduğunu sorduğu köy burasıdır. Atatürk’ün anıları, hatıraları burada çoktur. İnancımız tamdır ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlayacak bu millet. Bugüne kadar anladığı gibi genç nesiller Türkiye Cumhuriyeti’ni muhasır medeniyetler düzeyine çıkartacaktır. Onun dediği, onun koyduğu hedef muhakkak tahakkuk edecektir. Ruhu şad olsun.’’

 

Ata’yı anma etkinliklerine katılım yoğun oldu

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok özel kıyafetli fotoğraflarından oluşan “Kıyafetlerle Atatürk Fotoğraf Sergisi” açıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından açılışı gerçekleştirilen serginin ardından da, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan’ın konuşmacı olduğu bir söyleşi gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “100. Yılda Atatürk’ün İdeal Türkiye’si” konulu söyleşiye ilgi yoğun.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.