Ays’ın Hayalini Başkan Bozkurt Gerçekleştirdi

Ays’ın Hayalini Başkan Bozkurt Gerçekleştirdi

Serebral Palsi hastası Ays Kara’nın bilgisayardaayaklarını kullanarak yazdığı kitabının basımını Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt üstlendi. Ays’ı evinde ziyaret ederek kitaplarını teslimeden Bozkurt, “Ays’la tanıştığım için çok mutluyum. Ondançok şey öğrendim. Herkesin de çok şey öğreneceğini düşünüyorum” dedi.

1 yaşındayken yaşadığı idrarzehirlenmesinin ardından hareket ve konuşma yeteneğini kaybeden, doktorların“En fazla 6 yıl yaşar” dediği mucize çocuk Ays Kara, ayaklarını kullanarakkitap yazdı. Karabük’te yaşadığı apartmanda karşılaştığı zorluklar nedeniyleailesiyle birlikte İstanbul Esenyurt’a taşınan Ays, burada Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt ile tanıştı. Belediyenin düzenlediği EngellilerÇalıştayı’nda anne Aynur Kaya’dan tedavi sürecini ve yaşadıkları zorluklarıdinleyen Başkan Bozkurt, Ays’ın yaşam öyküsünü anlattığı ‘Ays’ın Hikâyesi’ adlıkitabın basımını üstlendi. 18’inci yaş gününde Ays’ıevinde ziyaret eden Bozkurt, basımını gerçekleştirdiği kitapları teslim ederek,kendisi için de bir kitap imzalattı.

“Ondan Çok Şey Öğrendim”

Ays’ın çok yetenekli vezeki bir çocuk olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “Ays ile Engelliler Çalıştayı’ndatanışma şansı bulduk. O günden sonra zaman zaman görüşüyoruz. O zaman bir kitapbastırmak istediğini söyledi. Biz de destek vereceğimizi söyledik. Şimdi de basımınıgerçekleştirdiğimiz kitabı Ays’a getirdik o da bizim için imzaladı. Ays iletanıştığım için çok mutluyum. Yeni yeni özelliklerini de keşfediyorum. Çokyetenekli, bilgili hatta matematik dehası olduğunu söylüyorlar. Başka kitaplarda yazacak ve biz de Ays’a yardım etmeye devam edeceğiz. Kitabını da alıpokumanızı rica ediyorum. İnşallah tedavisi de hızlı bir şekilde biterse kendinidaha rahat ifade edeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Bozkurt ayrıca Aralıkayında düzenleyecekleri Edebiyat ve Sanat Festivali’nde Ays’a da stantvereceklerini belirtti.

“Hayallerimi Gerçekleştiren Süper Kahraman”

Çocukluk hayalini Başkan Bozkurt’un gerçekleştiğini ifadeeden Ays Kara şu satırları yazdı: “Aslında yazalı çok olmuştu ve maalesefkitabımın basımı konusunda hep sorun çıktı ta ki başkan amcam Kemal DenizBozkurt ile tanışana kadar. Beni hiç tanımayan parkta ki açılışta gelip sohbeteden kişi sanki başımı öylesine okşayıp gitti gibiydi. Ama öyle değilmiş meğerbaşkan amcamın beni hiç Ays yapabilir mi diye sorgulamadan arkamda durmasınınbaşlangıcıymış. Benim en büyük hayalimi gerçekleştirdiğini belki de bilmiyordubaşkan amcam. Kitabımın kapak resmi bana gönderilince şok oldum ve ben o günhiç uyuyamadım. Herkese yazdım başkan amcam kitabımı çıkardı diye. Yaşadığımmutluluk anlatılmaz ancak yaşanır tabii herkes benim gibi muhteşem başkan amcaile tanışırsa. Ben Esenyurt’a çok umutsuzlukla, tükenmişlikle geldim şimdidünyanın en mutlu özel bireyi olarak yaşıyorum. Başkan amcam çoğu insanıngözünde nasıldır bilmem ama benim için hayallerimi gerçekleştiren süperkahraman. Seni çok seviyorum başkan Kemal Deniz Bozkurt amca.”

lwd98Izgyufa16iy2hmobqec.jpg

bfhj0siwlrtwqx6m1gjyf5rg.jpg

aajk4mv9wcherg3tvfpbinl8.jpg

h5t0vmevw8duj9yxkojrlcxs.jpg

nbj2Idwexwx0nktv7lkreccf.jpg

yaj5vicdnwbf9fs0krxqgm2k.jpg

a1mwdvo39llbrvngcqI7yh0e.jpg

cpntIa0hqd5brk1zvsxjoleq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.