CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: "ABD'NİN GERÇEKLİKLE İLGİSİ OLMAYAN AÇIKLAMASINI KINIYOR, REDDEDİYORUZ"

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: "ABD'NİN GERÇEKLİKLE İLGİSİ OLMAYAN AÇIKLAMASINI KINIYOR, REDDEDİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsüİbrahim Kalın, İsrail'e yönelik açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Yahudi düşmanlığıyla suçlayan ABD Dışişleri Bakanlığı'na...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'e yönelik açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Yahudi düşmanlığıyla suçlayan ABD Dışişleri Bakanlığı'na tepki gösterdi. Kalın, "İsrail'in yapmış olduğu katliamlar, anti-semitizm yaftasıyla örtülemez. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan açıklamasını kınıyor ve reddediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’ın, İsrail'e yönelik açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Yahudi düşmanlığı ile suçladığı açıklamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kalın şu mesajları verdi:

"İsrail, Filistin halkını zorla evlerinden çıkartıp, sivilleri ve bebekleri katlederken bu vahşete sessiz kalmamız düşünülemez. 

ABD yönetimi, İsrail’in savaş suçlarına dur demek yerine mazlumu savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik haksız ithamlar yöneltmektedir.

"VİCDAN SAHİBİ HERKES VAHŞETİN FARKINDA"

Cumhurbaşkanımızın mazlum Filistin halkının yanında olmasını ve İsrail’in hukuk ve insanlık dışı tavırlarına ayna tutmasını ABD yönetiminin anti-semitizm ile ilişkilendirmesi kabul edilemez. Onlar görmese de vicdan sahibi herkes Filistin’de yaşanan vahşetin farkındadır.

İsrail'in yapmış olduğu katliamlar anti-semitizm yaftasıyla örtülemez. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan açıklamasını kınıyor ve reddediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın gerek Yahudi Soykırımı konusunda gerekse Türkiye’deki Musevi Cemaatinin haklarının korunması konusunda gösterdiği hassasiyet ortadadır. Bunun en büyük şahidi Türkiye’deki Musevi ve diğer azınlık cemaati temsilcileridir.

Cumhurbaşkanımızın haklı duruşuna mesnetsiz ithamlar ile karşılık vermek yerine ABD'yi Filistin konusundaki yanlı, yanlış ve adil olmayan tutumunu gözden geçirmeye davet ediyoruz.”

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Filistin'e saldırılarına yönelik sözlerini "Anti-semitizm(Yahudi düşmanlığı) olarak nitelendirerek kınamıştı. Açıklamada, "Anti-semitik dilin hiçbir yerde yeri yok" diyen Price," Türkiye'ye çatışmayı sona erdirmek için ABD'ye katılma" çağrısı yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.