BAŞAKŞEHİR’DE DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ RENGÂRENK GEÇTİ

BAŞAKŞEHİR’DE DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ RENGÂRENK GEÇTİ

Başakşehir Belediyesi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun da katıldığı program, renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Kartoğlu, farkındalık duvarına down sendromlu çocuk ve gençlerle birlikte el baskısı yaptı. 

Başakşehir Belediyesi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nü Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kutladı. İlçe genelinde ikamet eden down sendromlu çocuk ve gençlerin katıldığı programda Başakgiller ve Başakşehir Engelsiz Müzik Grubu sahne aldı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı.

“Dünyamızı güzelleştirdiniz”

21 Mart’ın dünyanın en güzel gülüşüne sahip insanlarının günü olduğuna dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “Sizler başta olmak üzere, down sendromlu tüm kardeşlerimin gününü artı 1 farkla kutluyorum. Karşılıksız sevginiz, sıcacık kalplerinizle dünyamızı güzelleştirdiğiniz için hem sizlere, hem de kıymetli ailelerinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler bizim için çok özel bir yere sahipsiniz. Hayatınızı kolaylaştırmak ve her gününüzü keyifli bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“Sizi çok seviyoruz”

Down sendromlu ilçe sakinleri için Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Kartoğlu, “Bu merkez, yaşayan bir merkez olacak. İstediğiniz zaman buraya gelip, eğitimlerden faydalanabileceksiniz. Biz, sizleri çok seviyoruz. Sizin de sevgi dolu kalplerinizde bizlere de yer açtığınızı biliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Kartoğlu, program sonunda farkındalık oluşturmak adına hazırlanan beyaz duvara renkli boyalarla el baskısı yaptı. Başkan Kartoğlu’na down sendromlu çocuklar ve gençler de eşlik etti.

YkmV2iQhwOjSHuvXKralT1WU.jpg

YkmV2iQhwOjSHuvXKralT1WU.jpg

YkmV2iQhwOjSHuvXKralT1WU.jpg

YkmV2iQhwOjSHuvXKralT1WU.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.