CHP'Lİ TAŞCIER, GÖKÇEK DÖNEMİNDE SOS VAKFI'NA KİRALANAN DEPOYU ANLATTI

CHP'Lİ TAŞCIER, GÖKÇEK DÖNEMİNDE SOS VAKFI'NA KİRALANAN DEPOYU ANLATTI

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; Çankaya Dikmen Vadisi'nde bir deponun 7 yıl önce, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından SOS Vakfı'na kiralandığını, sürenin...

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; Çankaya Dikmen Vadisi'nde bir deponun 7 yıl önce, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından SOS Vakfı'na kiralandığını, sürenin dolmuş olmasına rağmen deponun boşaltılmadığını belirtti. Taşçıer, "Ankara'yı parsel parsel satanlar şimdi de Ankaralının malına çöküyor" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından, Melih Gökçek’in yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Vakfı'na kiralanan ve süresi dolduğu halde boşaltılmayan deponun hukuki sürecini aktardı.

Taşcıer, mesajında; "Gökçek ailesinin yeni skandalını duymak ister misiniz? Biliyorsunuz Melih Gökçek başkanlığı döneminde belediyenin, içinde otoparklar da olan onlarca malını Nevin Gökçek'in Onursal Başkanı olduğu SOS Vakfı'na düşük meblağlarla kiralamıştı. İşte bu mallardan birini anlatacağım" açıklamasını yaptı. Taşcıer’in açıklamaları şöyle:

"TARİH GELDİĞİNDE DEPO TAHLİYE EDİLMİYOR"

"Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çankaya Dikmen Vadisi'ndeki bir deposu 2014'te SOS Vakfı'na 7 yıl için kiralanmış. Sürenin dolacak olması nedeniyle uzatma yapılmayacağı ve tahliye edilmesi gerektiği vakfa bildiriliyor. Ancak tarih geldiğinde depo tahliye edilmiyor. Mart ayında tahliye edilmesi gereken depoda işgal sürünce, kanunen kaymakamlık tarafından yapılacak tahliye işlemi 19 Ağustos tarihinde planlanıyor. O gün de kaymakamlık ve belediye yetkilileri ile kolluk kuvveti olarak emniyet görevlileri depoya gidiyor.

"KAYMAKAMLIK TAHLİYEYİ ERTELEME KARARI ALIYOR"

Görevliler eşliğinde kapının kilidi değiştiriliyor ve kaymakamlık yetkilisi anahtarı belediye yetkilisine teslim ediyor. Ancak içeride kalan eşyalar var ve bunların akıbeti için ertesi gün gelinmesi planlanıyor. Ne hikmetse aynı gün kaymakamlık tahliyeyi erteleme kararı alıyor. Talih bu ya, kaymakamlık "tahliyeyi erteledik" dedikten bir gün sonra SOS Vakfı'nın başvurusuyla Ankara 2. İdare Mahkemesi tahliyenin yürütmesini durdurma kararı alıyor. Mart ayında sözleşmesi biten depoda 5 ay süren apaçık bir işgal varken veriliyor bu karar!

"KAYBEDEN KİM, ANKARALI"

Kaymakamlığa tahliyeyi ertelemesi talebi iletildi mi? İlettiyse bu kimdir? Bahsi geçen süreçte mahkemeden çıkan karar tesadüf müdür? Bu soruları aynı zamanda vicdanlara da soruyorum. Beş ay süren işgalin süresi böylece daha da uzamış oldu. Kaybeden kim, Ankaralı. Çünkü sahip olduğu malı birileri yıllarca kullanmış ve kanuni hakkı bitmesine rağmen hala işgalini sürdürüyor. Kamu yıllarca zarara uğramışken şimdi tekrar zarar katlanıyor.

"ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATANLAR ŞİMDİ DE ANKARALININ MALINA ÇÖKÜYOR"

Bu anlattığım yalnızca bir depo. Daha bunun gibi neler var... Ezcümle sonuç şudur; Bu ülke zengin bir ülke, bu ülkenin halkın refahını katlayarak artıracak parası var. Ama bu ülkenin parasını yiyen birileri var. Kaynaklar halka değil, birilerine gidiyor. Değişmesi gereken bu. Son olarak, Ankara'yı parsel parsel satanlar şimdi de Ankaralının malına çöküyor.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.