CHP'LİŞEVKİN, ADANA'DAKİ BOĞULMA VAKALARIYLA İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

CHP'LİŞEVKİN, ADANA'DAKİ BOĞULMA VAKALARIYLA İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana'da her yıl 20’den fazla insanın boğulma nedeniyle hayatını kaybettiğini ve merkezi idarenin önlem alması gerektiğini kaydetti. CHP milletvekillerinin...

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana'da her yıl 20’den fazla insanın boğulma nedeniyle hayatını kaybettiğini ve merkezi idarenin önlem alması gerektiğini kaydetti. CHP milletvekillerinin de imzasıyla Meclis Araştırma Komisyonu önergesi veren Şevkin, “Gençlerimiz, çocuklarımız ölmesin” dedi.

Adana’da son 18 yılda 400’e yakın insanın deniz, baraj ve daha çok sulama kanallarında boğularak hayatını kaybettiğini belirten Şevkin, özellikle haziran ayı ile birlikte başlayan boğulma vakalarında Devlet Su İşleri’nin (DSİ) aldığıönlemlerin yetersiz kaldığını vurguladı.

Her yıl 20’den fazla insanın yaşamını yitirdiği Adana’da yerleşim yeri içerisinde bulunan sulama kanallarında korkuluk, tel çit ve ikaz levhaları gibi koruyucu yapıların ölümleri durdurmaya yetmediğini ifade eden Şevkin, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Soruna kalıcı bir çözüm bulunmalı. Özellikle yoksul ailelerin çocuklarının ücretsiz yararlanabilmesi için kentteki havuz sayısı arttırılmalıdır. Hükümet; Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bir kurul oluşturarak çocukların, gençlerin düzenli havuza girebilmelerine olanak sağlamalı, kentteki yüzme havuzu sayısı ve mevcut havuzların kapasitesi artırılmalıdır."

DSİ bünyesinde sulama kanalları etrafında küçük cep havuzlarının da oluşturulabileceğini belirten Şevkin; sıcaktan bunalan, denize, havuza gidemeyen dar gelirli ailelerin çocuklarının bu cep havuzlardan eğitmenler gözetiminde yararlanabileceğini vurguladı ve “Sadece uyarı levhalarıyla bu işin önünün alınamadığı açıktır. Gençlerimiz, çocuklarımız ölmesin” değerlendirmesini yaptı.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.