Dünya Piyasasında Sergilenecek Ürünler Üretiyorlar

Dünya Piyasasında Sergilenecek Ürünler Üretiyorlar

Kursiyer kadınların ürettiği el emeği ürünleri yıl sonu sergisindebeğeniyle inceleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurtlukadınlar kendini aşmış. Türkiye ve dünya piyasasında sergilenecek ürünleryapmışlar. Hedefimiz de buydu,” dedi.

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki kadınların ekonomik özgürlüklerinikazanmasını ve sanat alanında gelişmelerini desteklemek amacıyla çalışmalarınadevam ediyor. Belediye bünyesindeki Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitim alankursiyer kadınların el emeği ürünleri yıl sonu sergisiyle taçlandı. Elsanatları, çanta tasarımı, takı gibi alanlarda birbirinden güzel işler ortayakoyan kadınların yetenek dolu sergisi yoğun ilgiyle karşılandı.

“HedefimizeUlaştık”

Kadınların tasarladığı ürünleri tek tek inceleyen Başkan Bozkurt,“Hedefimiz, kadınların ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamaktı. Maalesefbirçoğu yaşama zor şartlarda, gerilerden başlıyor. Bu koşulları yenmeleriiçinde desteğe ihtiyaçları var. Burada gördüğüm kadarıyla çok nitelikli ürünlervar. Türkiye ve dünya piyasasında sergilenecek ürünler yapmışlar. Üreten,çalışan, hakça paylaşan ve birbirini olduğu gibi kabul eden bir toplumuoluşturma isteğimiz var. Burada da onun tohumlarını attık. Belki de endezavantajlı gruplar burada ama önleri açık. Ben inanıyorum ki çok iyi işleryapacaklar”  diye konuştu.

“KendimiziÖnemli Hissediyoruz”

Kursların her alanda fayda sağladığına değinen Esma Çağlayan şöylekonuştu: “Bu tür kursların bize çok faydası oluyor. Psikolojik olarak, arkadaşortamı olarak her bakımdan çok iyi oluyor. Şu an sergide yapmış olduğum çocukbattaniyeleri sergileniyor. Ama her alanda da kendimi geliştirme fırsatıyakaladım. Belediyenin bu tür çalışmalarının olması çok iyi. Bunlar sayesindekendimizi önemli hissediyoruz”

“Çok ŞeyÖğrendim”

Bu çalışmaların yaşa bakmadığını söyleyen Ferhan Avşar, “Önce düzdikişten eğitim aldım daha sonra da moda tasarıma geçtim. Burada kursiyerlerinen yaşlısı benim ve bu iş yaşa bakmıyor. Çok şey öğrendim. Kendime çok güzelkıyafetler diktim. Burada eğitim alan kadınlar artık her ihtiyacını kendisiyapabiliyor. Belediyemize bu katkılarından dolayı teşekkür ederim,” ifadelerinikullandı.

9zbIj25wnoaqdcxhhbyikmvc.jpg

k218u9pwb0itpgzd6htzbavI.jpg

ar5eochwubzwe1ukgmtvvdfo.jpg

khfmh9vbulln7i8pkyx2cwma.jpg

sujIz7arq1dxbyicexcnq2vk.jpg

aIw7kcxusy3oyjtbnrhl05mg.jpg

96tbk4rmj8oxkr73gwaphvhI.jpg

2mqhvdmzxci4v96eubqzppnj.jpg

kbuxpysg8s5jertpt3bqqrml.jpg

9bakwdhIex1ts2gndj7ecmfu.jpg

pencibv7zrIza82yfw5jksnl.jpg

ccxemxsiyf1uau8qkph0wnvt.jpg

I7bpqsagwkp4d1g8vbhyey2m.jpg

2sgchpst0Ib1ae7ymfzdb934.jpg

gh84pxolk692rcyomkjm0sdq.jpg

ratfblhdscji8dkaf53srvpp.jpg

mndoresvefj9l1iaxtczkyIw.jpg

ybhxeaIxvsmrv7gk1wjh5d2n.jpg

md6nj8wcfmui0kchfs9s1uo3.jpg

9uyduna7mx6gnkq8zfhfcyhe.jpg

kk9ghj3zeb6corIxxhcn8ulo.jpg

4xaxude9bjyhw1ifrmcgltp5.jpg

1utw4faeuyqxz0ksjm9llpba.jpg

986txap0o7p5gstwkeerbx4v.jpg

holsk8uw2byp4aanctmqejpz.jpg

gafoItdbe5q8wdz16myvumac.jpg

ttah90qo7zwghl5dj3spbnnw.jpg

axfv1dsteIj4qs7d9zyykknw.jpg

sqbg4xo3cmoalyndtsp26wyc.jpg

tqdng2hgq9etrwzdonybs54l.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.