ADANA'DA ÖLDÜRÜLEN KADININ TABUTUNU BELEDİYENİN "KADIN ELİ" EKİBİ TAŞIDI

ADANA'DA ÖLDÜRÜLEN KADININ TABUTUNU BELEDİYENİN "KADIN ELİ" EKİBİ TAŞIDI

Adana’nın Ceyhan ilçesinde erkek kardeşi B.A tarafından öldürüldüğü iddia edilen Suriye uyruklu İslim A'nın cansız bedeni, bir vatandaş tarafından yol kenarında bulundu. İslim A'nın...

Adana’nın Ceyhan ilçesinde erkek kardeşi B.A tarafından öldürüldüğü iddia edilen Suriye uyruklu İslim A'nın cansız bedeni, bir vatandaş tarafından yol kenarında bulundu. İslim A'nın tabutunu Ceyhan Belediyesi “Kadın Eli” ekipleri taşıdı.

Ceyhan'da yol kenarındaki tarlada çalışan işçiler bir kadının kanlar içerisinde yerde hareketsiz yattığını görüp, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Olayı soruşturan Jandarma ekipleri cesedin, Suriye uyruklu İslim A.’ya ait olduğunu belirledi. Cesedin yanında bıçak bulundu.

Hamile olduğu belirlenen İslim A.’nın, kardeşi B.A. tarafından bıçaklandığıöne sürüldü. B.A. gözaltına alınırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Jandarma tarafından yürütülen soruşturmada, katledilen İslim A'nın daha önce ailesi tarafından kendine göre çok yaşlı biriyle evlendirildiği iddia edildi. Ayrıca İslim A'nın öldürüldüğü sırada hamile olduğu ortaya çıktı.

Cinayete kurban giden kadının cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan ailesi tarafından alındı. Ceyhan Asri Mezarlığı’na getirilen İslim A.'nın tabunu Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin ve Ceyhan Belediyesi “Kadın Eli” ekipleri taşıdı.

“SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUZ, KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN”

Cenaze töreninde konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Bugün burada büyük bir üzüntü içerisindeyiz, genç bir kızımız vahşice katledildi. Kadın cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz. Hayatının baharında yine genç bir kadın öldürüldü. Diyecek söz bulamıyoruz, artık bunların son bulması lazım” dedi.

“KADINLAR ÖZGÜRCE YAŞAMAK İSTİYORLAR”

CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Olayın yaşanmasından bu yana konuyu ve olayların nedenini yakınen takip ediyoruz. Tam da İstanbul Sözleşmesinin tartışıldığı bu günlerde, kadınların sokaklarda, alanlarda haklarını aradığı, yüz yıllardır kazanılmış haklarının ellerinden alınmaması için mücadele ettikleri bu günlerde İstanbul Sözleşmesinde açık olarak düzenlenmiş hükümlere rağmen, namus, töre, gelenekler ve toplumun bakış açısının, şiddetin hiç bir gerekçesinin olamayacağını konusunu düzenlemişken İstanbul Sözleşmesi, İslim ismindeki kız kardeşimiz erkek kardeşi tarafından bir töre cinayeti, namus cinayetine kurban edildi. İslim, 21 yaşında ve hamileydi, detaylarıçok net bilmesek bile daha sonra ortaya çıkacaktır.  Kadınlar kendi yaşamlarıüzerinde söz sahibi olmak istiyorlar, kadınlar özgürce yaşamak istiyorlar. Toplumda şiddetin hiçbir şekilde hiçbir sebebi olamaz, bunu kabul etmiyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.