İYİ PARTİ’Lİ CESUR’DAN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NE: "SÜLEYMAN DEMİREL’İN HİZMETLERİNİ YOK SAYAN SAYGISIZLIĞIN SEBEBİ NEDİR?"

İYİ PARTİ’Lİ CESUR’DAN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NE: "SÜLEYMAN DEMİREL’İN HİZMETLERİNİ YOK SAYAN SAYGISIZLIĞIN SEBEBİ NEDİR?"

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Konya Selçuk Üniversitesi’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adını, Kültür Merkezi’nden kaldırılmasına yönelik kararına karşı“Süleyman...

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Konya Selçuk Üniversitesi’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adını, Kültür Merkezi’nden kaldırılmasına yönelik kararına karşı“Süleyman Demirel’in ülkemiz için yaptığı hizmetleri yok sayan bu saygısızlığın sebebi nedir?” diye sordu. Karara tepki gösteren Aylin Cesur, “Demokrasiden bahsedenler Süleyman Demirel’i unutmasınlar. Çünkü unutturmak isteyenlerin hukukun üstünlüğünü, anayasayı ve hatta Meclis’i nasıl hiçe saydığını görüyoruz” dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Aylin Cesur, Konya Selçuk Üniversitesi Yönetimi’nin, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adını, Kültür Merkezi’nden kaldırılmasına yönelik kararına tepki gösterdi.  

“SULTAN ALPARSLAN’IN ADI İÇİN YENİ ESERLER YAPILMALI”

Aylin Cesur, ”Sultan Alparslan tarihimizin, milletimizin çok önemli şahsiyetlerdendir ve adı yaşatılmalıdır ama yapılacak olan bir yeni eser yapıp ona ismi verilmesidir.  Soruyoruz; Süleyman Demirel’in ülkemiz için yaptığı hizmetleri yok sayan bu saygısızlığın sebebi nedir? İsmi silinmeye çalışılan kişi, bir ömrü ‘daha hür, daha demokrat, daha zengin, daha güçlü ve daha mamur bir Türkiye hedefine’ adamış Süleyman Demirel’dir. Süleyman Demirel; demokrasi ve kalkınma kahramanıdır. Cumhuriyet’in 50 senesinde Süleyman Demirel vardır. 10 sene yüksek idarecilik, 12 sene Başbakanlık, 6 hükümete başkanlık, 21 sene muhalefet liderliği, 7 sene Cumhurbaşkanı olarak geçen bir 50 sene, nasıl silinebilir, neden silinmek istenir” diye sordu.

“MİNNET DUYULACAĞI YERDE İSMİNİN SİLİNMESİÜZÜCÜ”

Konya Selçuk Üniversitesi yönetiminin aldığı kararı“art niyet” olarak gördüğünü söyleyen Aylin Cesur, “Çünkü Konya Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel’in Başbakanlığı zamanında kurulmuş, yine üniversitenin büyütülmesi ve kapasitesinin arttırılması Süleyman Demirel’in talimatı ile gerçekleşmiştir. Bu katkıya minnet duyulacağı ve ülkesine bir şey yapmaya heves uyandırsın diye örnek olacağı yerde, isminin silinmesine yönelik bu gafletin yaşanmasıüzücüdür” dedi.

“DEMOKRASİDEN BAHSEDENLER SÜLEYMAN DEMİREL’İ UNUTMASINLAR”

Aylin Cesur şöyle devam etti:

“Kalkınmadan bahsedenlere tavsiyem; Süleyman Demirel’i unutmasınlar. Çünkü unutturmak isteyenlerin yaptıkları kalkınma değil, biliyoruz. Demokrasiden bahsedenler Süleyman Demirel’i unutmasınlar. Çünkü unutturmak isteyenlerin hukukun üstünlüğünü, anayasayı ve hatta Meclis’i nasıl hiçe saydığını görüyoruz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca temel ilkelerini değiştirmeyi hedefleyen akımlar varolmuş, bunlar zaman zaman ve yer yer açık ve yakın tehlike halini almış, ancak bunların, her zaman üstesinden gelinmiştir. Laiklik, demokrasi ve cumhuriyet, bir bütünün ayrılmaz parçaları, bu bütün de; din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün, insan haklarının ve kadın-erkek eşitliğinin vazgeçilmez önkoşuludur.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.