Esenyurtlu Kadınlar Tasarımlarıyla Podyumu Renklendirdi

Esenyurtlu Kadınlar Tasarımlarıyla Podyumu Renklendirdi

Esenyurt’ta bu yıl ikincisi düzenlenen Üreten Kadınlar Defilesi’nde,belediyenin Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitim alan kadınlar, tasarlayıpdiktikleri kıyafetleri giyerek podyumda boy gösterdi. Defileyi izlemeye gelenEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, kadınların daha iyi şartlardayaşamaları için desteklerinin süreceğini belirterek, “Kadınları güçlü olantoplumlar geleceğe güvenle bakabilirler” dedi.

Kadınların üretmesi, maddi özgürlük kazanması, sosyalleşmesi vegüçlenmesi için çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediyesi, geçtiğimiz seneyoğun ilgi gören Üreten Kadınlar Defilesi’nin ikincisini gerçekleştirdi.Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi ile ortaklaşa düzenlenen defilede, KadınSosyal Yaşam Merkezi’nde el sanatları eğitimi alan kadınların tasarlayıpdiktiği kıyafetler, Esenyurt Kültür Merkezi’nde sergilendi. Kendi tasarımlarıile podyuma çıkan kadınlara çocukları da eşlik etti. Defileyi ilgiyle izleyenEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Kadınlar hayatın kaynağıdır. Kadınlarıgüçlü yetiştirmeyen, kadınları hayata iyi hazırlamayan toplumların başka toplumlarlarekabet etme şansı yoktur” diye konuştu. Kadınların bu anlamlı projesine bu yılda ilgi yoğundu.

“KadınlarınÜretime Katılması İçin Her An Yanlarında Olacağız”

Kadınların hayata tutunması için verdikleri desteklerisürdüreceklerini belirten Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizden berisanayi ile ilgili yaptığımız çalışmalarla 57 bin kişiyi işe yerleştirdik. 60bin civarında kursiyer yetiştirdik. Bunların bir kısmı meslek edindirme kurslarındabir kısmı da diğer alanlarda eğitimler alarak yaşama devam ediyorlar ama buçalışma benim için çok değerli. Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi ve Kadın veAile Hizmetleri Müdürlüğümüz dört yıldır el ele, sıfırdan başlayarak biryerlere geldiler. İnşallah bundan sonra daha değerli işler yapacağız. Çalışmaarkadaşlarıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Biliyoruz kibirçok kadınımız çok yetenekli, birikimli, enerji dolu ve güçlü olmasına rağmenhayatın içinde kendilerini ifade edemiyor. Bizim hedefimiz de el sanatlarıylakadınlarımızı evde buluşturmak. Bunun ilk aşamasını geçtik. Birçok açıdançalışıyoruz. Örneğim Amerika'ya halı ihracatı yapıyoruz. 90 bin dolarlıkihracat yapıldı. İnşallah bundan sonra evlere halı tezgâhları da vereceğiz.Başka alanlarda da kadınların üretime katılması için elimizden geldiğince, heran yanlarında olacağız.”

Kursiyer OlarakBaşladığı Yerde Eğitmenlik Yapıyor

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ne kursiyer olarak başlayan ve kendinigeliştirerek el nakış öğretmeni olan Ayteç Çakır podyumda kendi tasarımınıtaşımaktan gurur duyduğunu belirterek şunları ekledi: “Ben Kadın Sosyal YaşamMerkezi’nde kursiyer olarak başladım. Tüm eğitimleri tamamladıktan sonraeğitmen oldum. Artı olarak bugün burada kendi ürünlerimi sergiledim. Çokmutluyum.”

“Bu KurslarKadınların Güçlerini ve Birliğini Ortaya Çıkarıyor”

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde verilen kursların kadınların kendikapasitelerini ortaya koyması açısından çok önemli olduğunun altını çizenYağmur Ezgi Sönmez, “Teyzem bu kurslar sayesinde kendini farklı bir boyutataşıyarak hoca oldu. Burada herkes kendi ayaklarının üzerinde durabilen, güçlükadınları temsil ediyor. Bu kurslar kadınların güçlerini ve birliğini ortayaçıkarıyor. Kadınların bu yeteneklerini sergilemesi için alan açan herkese çokteşekkürler” ifadelerini kullandı.

“Hepsi BirbirindenGüzel ve Değerli”

Podyumda annesinin diktiği kıyafeti taşıyan Berfin Satık, “Bu kurskadınların kendilerini ifade edebilmelerini sağladı. Emek verdikleri ürünleripodyumda sergileyerek öz güven edindiler. Bugün annemin haftalarca emek vererekdiktiği elbiseyi giydim. Kadınların tek tek emek verdiği kıyafetlerin hepsibirbirinden güzel ve değerli” şeklinde konuştu.

apnoguyfrqk3j01sk7zsvwon.jpg

hsdtob95nrykgmgizcdv216e.jpg

hvw1mjiypfcsek30cqpmya5f.jpg

tyfbppd0dbnurgmw8c3ntvIw.jpg

uv5ikIjc69yrwhjaxns0tspf.jpg

yezespnuph405a7trbvkgk86.jpg

q5tyzrxohpsyg7fpnr369l4g.jpg

ojmsvhan0v9udmrd18cyxthj.jpg

eyzpzuniyk7avewrbj3ldpr8.jpg

hv5nq2sxmchs73keael9yumu.jpg

x2zqpgvhroyshIs6u8xbncmk.jpg

9usrn75bejvgejqmrlIdzwba.jpg

obaweq9bmjemIknn3vzocl82.jpg

z201sc3bd7wjlkyoprjteu4l.jpg

jzwaa6kof9t1wohhdeziumxl.jpg

3h7mlu8clwvaon21jt5jhv9f.jpg

kxeaaup9ueocmxghyjwzvglt.jpg

40ernnhs7Igojzimqpfs1frk.jpg

8cxyv36yukIemasutr5lq4we.jpg

8z4xvsmy7gIk9eq5plhxariv.jpg

dc3ovw8mgch2eedzuthin7ao.jpg

yzkn1qv5tmfhebeafchiz2bd.jpg

ky4qnumaxebizrs2ew8owjc1.jpg

fp76ngqdzle4fphmrxvqkuay.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.