Gençler Sordu Uzmanlar Yanıtladı

Gençler Sordu Uzmanlar Yanıtladı

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği “Adam Olacak Çocuk ÜniversiteKapısından mı Geçmeli?” başlıklı seminerde, üniversite sınavına hazırlanangençler, süreçle ilgili merak ettiği soruların yanıtlarını uzmanlardan aldı.

Esenyurt Belediyesi’nin üniversite hazırlık kurslarında eğitimalan öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Belediyenin SürekliEğitim Merkezinde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak İstanbul Aydın ÜniversitesiPeriodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabri Hasan Meriç ve İstanbulAydın Üniversitesi Biofizik Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa TunayaKalkan katıldı. “Adam Olacak Çocuk Üniversite Kapısından mı Geçmeli?” başlıklıseminerde öğrencilerin hangi bölümleri istedikleri konusu üzerinde duran hocalar,neden üniversite okunması gerektiğine ilişkin bilgiler de verdi. Sorduklarısorularla geleceklerine ışık arayan gençler, Esenyurt Belediyesi’ne teşekkürederken, hocalar ise öğrencilere başarılar diledi.

 “Umut Veriyorlar”

Esenyurtlu öğrencilerin umut vadettiğini söyleyen Prof. Dr.Mustafa Tunaya Kalkan şöyle konuştu: “Buradaki öğrencileri lise ve ortaokulbaskısından kurtulmuş olarak gördüm. Daha özgürler. Duygularını vedüşüncelerini korkmadan söyleyebiliyorlar, kendilerini ifade edebiliyorlar.Öyle yerlerde, öyle kişilerle konuştuk ki çocuklara bir şey sorduğumuz zamanutangaçlık ve sıkılganlık gibi durumlarla karşılaştık. Esenyurt Sürekli EğitimMerkezine gelen öğrenciler, gördüğüm kadarı ile ebeveyn baskısından bayağı birkurtulmuşlar. Bu öğrencileri ayrıca okul baskısından da kurtulmuş olarakgördüm. Çocuklarımız kendilerini ifade etmeye başlıyorlar, umarım bu böyledevam eder.”

nous8wgnq4tkmxk9xlmd7vh2.jpg

4vokkl8f6i3marcn0o7hgpdd.jpg

pjxbobgdilskstp6Iuvue5ya.jpg

ow4uapgheeobmuIdlvypy7qn.jpg

7lxhcrhavpjkogyzzb4Idmjq.jpg

bpd2iaruImoweo3ytvels7zm.jpg

xpytgb76qyw5mgbtmzlvq3hk.jpg

5rx4ayvwsIcrygl6ken7v0s9.jpg

a1p6ojfrwxbwb4c9q5hs8kfh.jpg

su5r6cvy4dobzIjfqmklbcht.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.