Kadınlar Meme Kanseri Konusunda Bilinçlendirildi

Kadınlar Meme Kanseri Konusunda Bilinçlendirildi

Farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen‘Meme Kanseri Farkındalık’ seminerinde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, “Bilinçli olalım.Yaşam koşullarımızı daha sağlıklı hale getirerek spor yapalım ve stresten uzakduralım” dedi.

Esenyurt Belediyesi ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında,farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenledi.Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr.Üyesi Atakan Özkan, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Yıldırım Altınokve Medikal Onkoloji Uzmanı Doktor Şaban Şeçmeler tarafından "Meme KanseriNedir?”, “Meme Hastalıkları” ve “Memede Kitleye Yaklaşım”, “Meme KanseriTedavisi”, “Meme Kanserinden Korunma Yöntemleri ve Meme Kanseri Çeşitleri"başlıkları altında sunumlar yapıldı. Meme kanserinde erken teşhisin önemininvurgulandığı seminerde, 40 yaş üstü katılımcılara mamografi ve kanser tarama testihediye edildi.

Bilinçli Olalım”

Meme kanserikonusunda bilinçli olunması gerektiğini söyleyen Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Kansermaalesef çağımızın en önemli hastalıklarından bir tanesi. Bununla mücadeleetmenin yolunu öğrenmemiz lazım. Meme kanseri benim bildiğim kadarıyla en sıkrastlanan kanser türlerinden biri. Bu hastalık önlenebilir. Yeter ki zamanındamüdahale edilsin, yeter ki tedavi yapılsın, yeter ki bilinçli olalım. Benimbireysel görüşüm. Kanser olana kadar bizim yapmamız gerekenler var aslında.Yaşam koşullarımızı daha sağlıklı yapıp, sporumuzu yapıp, bol su içip strestenuzak durabiliyorsak, uykumuza ne kadar çok önem veriyorsak o kadar dahaavantajlı oluyoruz diye düşünüyorum. Ben MR çektirme prensibini öğrendiğimdekansere bakışım değişti. Dolayısıyla bizim vücudumuzun her bir zerresine kanındolaşımını sağlamak için ne yapmamız gerekiyorsa öyle yapmamız lazım. Kilomuza,uykumuza dikkat etmemiz gerekiyor.”

“Çok FaydalıBir Seminer”

Seminere katılarak bilgi sahibi olduğunu belirten Sevda Günerhan,“Hepimiz daha da bilinçlendik. Bu kadar detaylı bilgi sahibi değildik. Hocalarsayesinde bilgilendik. Çok faydalı bir seminer oldu. Belediyemize teşekkürederiz.” diye belirtirken, Gönül Ertuğrul ise şunları ekledi: “Seminersayesinde aydınlandık. Bilmediklerimizi öğrendik. Daha da tecrübelendik. Nasılmuayene edilir bilmiyordum ama artık kontrollere daha sık gideceğim. Çok memnunkaldım” diye konuştu.

plrwkwicjeuIbnhegsv58joz.jpg

o5wwasjrxyqhcfdi2ckdoan9.jpg

10caetbd87wdpoaypy6etrzq.jpg

cplxl763Imeoqw51bgxzzafd.jpg

njlgfo6h7zbdkt8rvsonp03z.jpg

3fjp84zqb1kwodcry9fy65ge.jpg

3uzp7fkdx0acmwkoiju51nps.jpg

cqzu7krlmxhbee8m6wdogda0.jpg

rckiryu6dajzevxmtqkn38ov.jpg

njuuhxdybkrjcaq2kmxzlfl0.jpg

yv71psobf3wxlmuab68np5z2.jpg

9bm2tIzxej7slvobkt5nvufq.jpg

szu6i5pcqcfv0eqyhIyrhtng.jpg

uxbc4tk7l9w6ob5yncfvjd8y.jpg

mdrjIbngupusktksi3ll6jce.jpg

7fl5sk1heIcyw0qnxbazb2ru.jpg

z9gxlxcep82umckekba6ujad.jpg

stdpneyigbk5h2ty4azqjopk.jpg

wqg9e1ui3ccytug8kzvfefra.jpg

udrqhpozprm3fw9nlnecf20j.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.