Tencereler Eğitim İçin Kaynıyor

Tencereler Eğitim İçin Kaynıyor

2. Kardeş Kültürler Festivali’nde açtığı stantta yöresellezzetleri Esenyurtlularla buluşturan Göle Kadın Meclisi, buradan elde ettiğigeliri Göle’deki kız çocuklarının eğitimine bağışlayacak.

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birliktedüzenlediği 2. Kardeş Kültürler Festivali’nde Doğu Anadolu Bölgesi’nin yöreselürünleri ve lezzetleri de yerini aldı. Festivalde Göle ilçesini temsilen GöleKadın Meclisi’nin açtığı stantta yöresel lezzetler de satışa sunuldu. Pişisindenkesme aşı çorbasına, fesellisinden balına kadar çeşitli lezzetlerin yer aldığıstant yoğun ilgi gördü. Kadınlar, kendi elleriyle hazırladığı ürünlerden eldeedilen geliri, Göle’deki kız çocuklarının eğitimleri için bağışlayacaklarını söyledi.

 “86Öğrenciye Burs Veriyoruz”

Elde ettiklerigelirle 86 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Göle KadınMeclisi Başkan Yardımcısı Zilif Cengiz, “BizGöle Kadın Meclisi’ni 7 yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kurduk. Kuruluşamacımız; memleketimizde ekonomik durumu iyi olmayan kız öğrencilere bursvermekti. 7 yıldır kendi yaptığımız ürünler ve bünyemizdeki tiyatronun eğitimgönüllülerinden destek alarak, burs vermeye devam ediyoruz. 30 öğrenciylebaşladık. 86 öğrenciye kadar çıktık. Kendi ürettiğimiz ürünlerle bunu katmadeğere dönüştürüyoruz. Burslarımızı temin ediyoruz” dedi.

“Yöreye Ait Olan Ne Varsa Getirdik”

Stant da çalışankadınların gönüllülerden oluştuğunu belirten Cengiz: “Standımızın içinde pişi pişiriyoruz,fesellimiz var, katmerimiz var, yöresel kesme aşı çorbamız var, mantımız var, tereyağımız,yeşil peynirimiz, pekmezimiz, pestilimiz yani yöreye ait olan ne varsa getirdik.Geçen yıl kaplıca buğdayı ektik, oradan kaplıca ununu getirdik. Patates ektik,patatesi getirdik. Bununla birlikte kaz getirttiriyoruz. Bunları katma değeredönüştürerek kız öğrencilerinin burslarını sağlamaya çalışıyoruz. Burada hep gönüllükadınlar çalışıyor. Bir de yine Göle Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Göle Kadın Kooperatifi’nikurma amacımız da kadın istihdamını sağlamak” diye konuştu.

“Tüm Kadınları Standımıza Bekliyoruz”

Eğitime destekolmak isteyen herkesi festivaldeki stantlarına beklediklerini söyleyen Cengiz şunlarıekledi: “Emeğin olmadığı yerde tüketim olur. Bu da krize neden olur. Bizimburada yaptığımız şeyler kendi el emeğimiz. Mantımızı kendimiz yapıyoruz. Kesmeaşımızı, eriştemizi kendimiz kesiyoruz. Kendi emeğimizle yaptığımız zaman dahafarklı oluyor. El emeği göz nuru var burada. Eğitimden yana olan tüm kadınlarıstandımıza bekliyoruz.”

ud0gegcvona1b8fcl9ko64qu.jpg

eg9v2rpnrvfnzsbhuIxlcwmb.jpg

leq1pj5rphszeoqoulkhzx3r.jpg

pjwza3c4ytcooiyzwrp5buuk.jpg

xohdl3g6xkrvmabp8rta9z7q.jpg

q0zalluyzgor3rkenb8p6dkj.jpg

lf0tgmpae6zjok8wbnwovydu.jpg

cuotqfn1lknwtoa7bxwd0u8p.jpg

qaxzkmrolgwqmwkospe2fjnb.jpg

8paevuIhk7np5tcqw3ogt9yc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.